Mujo stiže u kafanu nakon što je obavio tržnicu, pa naruči rakijicu i kavu, lista novine i uživa u mirnom jutru. Uleti Haso, sjedne do njega i lagano se zapričaju, pa ga Haso upita šta je kupio na tržnici.
Mujo slegne ramenima:
– A bilo je dobrih ‘obotnica, pa uz’o jednu veću …
Haso ga zbunjeno pogleda:
– ‘Obotnicu? A kako’š’ to kuvat?
Mujo se nasmije:
– Imam pravo dobar recept …. uzmeš veću ‘obotnicu, jedno dva kila, manje jagnje, da nije preko 15 kila i dve kile krumpira …
Haso vikne konobaru:
– Ibro, bolan, de dones’ neki tefter da ovo pribilježim!
Ibro mu donese papir i olovku, Haso zapiše početak i reče Muji:
– ‘Ajd dalje!
Mujo nastavi:
– Staviš jagnje na ražanj i lagano ga vrtiš, pa nakon jedno dvasata ubaciš hobotnicu s krumpirima u puno vode, dodaš dve glav’ce luka i dobro posoliš …
Haso marljivo piše, a Mujo otpije rakijicu i završi:
– E, za još jedno dvasata jagnje se ispeklo, ‘obotnica skuvala, pa skineš jagnje s ražnja, ‘obotnicu izvadiš iz vode i nasiječeš na manje komade …
Haso piše, pa upita:
– I šta onda zakraj napraviš?
Mujo se nasmije:
– Jagnje fino rasiječeš i poslužiš, a ‘obotnicu baciš paščadi da ne zajebavaju dok se mezi jagnjetina!
Pročitajte još na strani: http://www.vicevi-dana.com