Vicevi dana za Sredu, 19. Jul 2023. [87369]

Dolazi čovjek u nebesa, a sveti Petar ga dočekuje. Kaže mu: “Zbog tvojih vrlina i poštenog života, dopuštam ti da provedeš vječnost ovdje u raju. Međutim, možeš birati želiš li provesti vječnost u računalima s programerima ili u paklu s đavlima. Razmisli dobro.”

Čovjek pogleda malo u nebo i vidi anđela kako svira harfu, a zatim pogleda prema paklu gdje su đavli igrali, smijali se i uživali. “Pa, raj je očigledan izbor, odabrao bih da budem ovdje među programerima.” – reče čovjek.

Sveti Petar ga odvede do sobe s računalima i tamo vidi programere kako rade. Ali primijeti nešto čudno. Svi su sjedili i doslovno ništa nisu radili. Jednostavno su sjedili i razgovarali.

“Zašto svi ovdje samo sjede? Zar ne rade ništa?” – upita čovjek.

Sveti Petar se nasmiješi i odgovori: “Oh, oni rade, ali vidite, ovdje su svi programi koji su napisani za cijelu povijest ljudskog postojanja već gotovi i savršeni. Nema potrebe za dodatnim izmjenama ili nadogradnjama, jer su svi problemi riješeni.”

Čovjek razočarano reče: “Pa, to nije onako kako sam zamišljao. Onda ću ipak odabrati pakao, tamo barem ima dinamike i izazova!”

Sveti Petar ga odvede do pakla, a kad su stigli, čovjek je vidio đavle kako plešu, pjevaju i provode se. No, primijetio je nešto drugačije. Vidio je kako se svi pakleni programeri marljivo i strastveno bave svojim radom.

“Ali, što je ovo? Pa, ovdje su svi zauzeti i rade punom parom!” – čudio se čovjek.

Đavao mu odgovori s osmijehom: “Da, ovdje ima puno posla. Pomažemo ljudima rješavati njihove probleme, rješavamo nove izazove svakodnevno i stalno učimo. A najbolji dio? Svi naši programi imaju ‘dokumentaciju’ napisanu odmah nakon implementacije!”

Čovjek se nasmije i reče: “Onda je ovo pravo mjesto za mene. Znam da će ovdje biti izazova, ali to je upravo ono što tražim!”

Pročitajte još na strani: http://www.vicevi-dana.com