Sveto trojstvo

Леба, салама и кечап. Три чаробна састојка који, уједињени, дају довољно енергије да изгураш дан. За даном. Леб је ту да обезбеди угљене хидрате, саламура представља веома квалитетан извор протеина, док кечап своју улогу у оброку игра тако што подмаже залогај како би лакше склизнуо низ гушу, таман толико да се не задавиш, сиротињо.

Без обзира на стање у држави које све више подсећа на Мексико, милион незапослених и још два пута толико оних који диринче од јутра до сутра за минималац, на гломазне, споре и троме институције, на процват криминала, корупције и сиве економије, на контејнере који су толико запоседнути да им више не можеш ни прићи да бациш смеће, већ мораш да се у маниру Леброна Џејмса добацујеш са двадес’ метери, на ријалитије као врхунац културних дешавања, на сечу плата и пензија и опште безнађе и психичко посрнуће, народ ипак није заборавио оно што је изнад свега наведеног, за њега најважније.

А, то је вихор и колоплет религије и национализма, сервиране од стране спреге државе и цркве, који из пепела уздижу духовну беду овог народа својим идолопоклонским песмицама, религијским баронијама, празним обећањима и бајкама о рају, што на овом, што на оном измаштаном свету, док вам за сво то време цегер секу и једни и други, односећи вам живот испред носа.

Но, верујте – биће боље.

– Добро јутро, г-ђа Маро.

– Добро јутро. Стандардно?

– Јашта него. Свето тројство! Али овај пут алпску, контам да се случајно нађе и неки комад меса у њој, жале се колеге да из дупета емитујем циклон-б, почели су да ме избегавају, кажу страхују за своје животе.

…………………………..

Појте му, Срби

Песму и утројте!

…………………………..

Не крстимо се нити поздрављамо бадава са три прста. Зна Србин шта га је сачувало у најтежим временима. Зидарски сендвич!

Preuzeto sa https://vukajlija.com