Sve pare idu za Beograd

Најпознатија мантра из унутрашњости.

Нема везе да ли се ради о већем граду или обичној заосталој селендри, сви знају да су поткрадани од стране мрског им Београда. Да нема тог лоповског Београда, који се гради од њихове муке и крви, њима би цветале руже, јер би онда искористили све своје потенцијале.

– Господине, зашто штрајкујете и блокирате путеве?

– Зато! Док они у Београду тамо имају и од птице млеко, ми леба немамо да једемо! Све паре одма оду за Београд, а нама се после врати на кашичицу само!

– Али господине, Ваша фирма већ годинама прима паре од државе, коју највише пуни тај Београд порезима, а прича се да се у Вашој фирми систематски крало годинама, и да су крали сви – од теткице до директора, зато су сви до сад и ћутали?

– Није! Него паре лепо оду за Београд, а нас после нико не пита имају ли наша деца да једу!

———————————-

– Господине Локални Политичару, шта мислите да је узрок опште беспарице у нашој малој општини?

– Не да мислим, ја ЗНАМ шта је узрок! Све наше паре одма оду за Београд! Док они тамо зидају мостове, народ овде умире од глади! Е, зато се двеста метара асфалтира већ четири године, а не ко што ови из опозиције кажу да ја крадем и запошљавам фамилију по општини!

———————————-

– Тата, дај ми двеста динара!

– Нема бре.

– Како бре никад нема?

– Нема, све отишло за Београд! Донеси тати још једно пиво, па бежи да ми не малеришеш утакмицу, само ми још пет фали за дваес иљаде!

Preuzeto sa http://vukajlija.com