Strategija Marine Tucaković za pravljenje hitova

Svaki posao u životu mora biti dobro osmišljen, a kvalitetna strategija je pola posla. Najbrža "pesnikinja" svih vremena ( oko 100 pesama dnevno ), Marina Tucaković je uvek u velikom poslu, jer joj se dnevno javi pola estrade sa željom da im napiše 10 novih pesama – 10 novih hitova, te mora racionalno da troši svoje vreme.

Praskozorje. Marina spava sa povezom preko očiju. Zvoni telefon.

Marina ( pospano )….mmmm…alo!

Glas sa druge starne žice: Ej, ćao, Maki, jesam li te probudila? Stoja ovde.

Marina ( skida povez ): U, bre, Stojanka, vidiš li koliko je sati?

Stoja: Izvini, ja se sad vratila sa tezge. Nego, htela sam da te pitam. Hoću da napravim bombu od albuma, da jebem kevu svim ovim kurvetinama i otvaračicama usta, pa sam htela da mi ti napišeš pesme. Pare nisu problem.

Marina ( uzima papir i olovku ): Ma nemaš frke. Nego, ti si ipak klasa, moraću da uložim dosta vremena, oko 2 meseca, a to će baš da košta…( računa ). Je l puno 30 hiljada evra, pola unapred, pola po obavljenom poslu?

Stoja ( ushićeno ): Ma gde mnogo, superiška. Sad ću da ti uplatim 15 soma na tekući račun. Aj, čujemo se se za 2 meseca, neću da te ometam.

Marina odlazi u klozet. Uzima redom bočice od parfema, domestosa, cifa, vima i čita etikete na njima. Munjevito pravi nekoliko rima ( emulgator – integrator, patnja i bol – etil alkohol, balzam – orgazam…). Posle 5 minuta se vraća iz kupatila i uključuje kompjuter. Otvara jedinu pesmu koju je ikada napisala, 1982. i random metodom, na 10 različitih načina umeće novostvorene rime, i pravi 10 novih pesama. Isključuje kompjuter, pakuje torbu i kreće u banku. Podiže 15 ‘iljada koje je uplatila Stoja i odlazi u turističku agenciju gde uplaćuje dvomesečno letovanje na Sejšelima.

Dva meseca kasnije. Susret sa Stojom.

Marina ( crna ko Medžik Džonson ): Gotovo, Stojo! ( Pruža je 10 papira sa tekstovima.

Stoja: Ju, al si pocrnela, kao da si na moru bila. ( Pruža joj 15 hiljada )

Marina:( pare u džep) Ma kakvom moru, crn je ovo posao, moja Stojo.

Stoja ( zadovoljno čita pesme ): Jebaću im kevu sad.

Preuzeto sa http://vukajlija.com