Šta je to pička?

Pitanje koje nas od najranijih nogu dovodi do zaključka da je to jedna vrlo jebena stvar, a da još nismo ni svesni koliko smo u pravu.

Šta je to pička?

– Baba : Ju, crni sine, pa to je nešto strašno!

– Deda : Baba kaže da je to nešto strašno. Vala u njenim godinama jes’ strašno!

– Ćale : To ti je, sine, predmet sa kojim se najviše manipuliše na svetu. Evo, vidi kako sam se ja zajebao (pokazuje kažiprstom na kevu, zatim mene postavlja pred ogledalo i smeška se).

– Keva : Sine, ne čujem te, perem sudove! Nego, hoćeš, srce mamino, da ti spremim pačalinke? A tata će da dobije jednu preko oka!

– Stariji burazer : Jes’ ti to zavirivao u moju kutiju ispod kreveta, je li? ‘Oćeš ti jednu vaspitnu?

– Mlađa seka : Mamaaaa, mamaaaaaaa……

– Komšija Milan : Šta je jebaču, već proradili pundravci u gaćama? Vidi, pička ti je ona mala sa trećeg sprata što se doselila skoro. Uh, što bih je ja…. Ćut’, evo moje Vere!

– Komšinica Vera : Bože, dete, šta me to pitaš?! Imaš li ti roditelje?! Čuješ, Milane, šta me ovo dete pita? Idi mali s milim Bogom! Ajd’ Milane, postavi da ručamo!

– Komšija Milan (šapatom) : I ja sam pička!

– Nalickani nepoznati mladić u liftu (kroz osmeh) : Ja ću na treći…

– Golubar sa mansarde : ………..&%*$#&*…………..

– Drugari iz parkića : Odatle se rađaju bebe, ali samo ženske….. Meni je tata na slavi oterao baku u pičku, ali ne njenu nego materinu, jer je baka opet glasala za Slobu…. Ma ne bre, neee, pička je kad moj stric neće tati da vrati pare…. Ja mislim da moja sestra ima to…. Meni je baka rekla da je to nešto strašno…. (klinci čoporativno ustaju i zaleću se ka devojčicama, koje se igraju između dve vatre, uz gromoglasne povike -pičkaaaaa!-, na šta one ciče, vrište i beže).

– Keva, opet (sa prozora) : Šta se dereš odatle, nesrećo jedna, hoćeš ceo komšiluk da te čuje?! Sad ću ja da te naučim šta je, ulazi u kuću!

– Baka Nata iz prizemlja : Jeste sine, baka Nata je iz Ečke, pametnica mala, ljubi ga majka! Imam ja unuka tvojih godina, isto tako bistrog.

– Nalickani nepoznati mladić u liftu, opet (kroz još širi osmeh) : Polako, naučićeš….. ja ću dole sad…

– Mala sa trećeg sprata (vragolasti osmeh) : Hehe naučićeš…… nego, ja sam Marina. A ti, kako se zoveš?

Preuzeto sa http://vukajlija.com