Crème de la crème. Njeno kulinarsko visočanstvo i lepša verzija, već prelepe, obične sarme. Ne treba mnogo trošiti reči na njene čari i vrline, a posebno ne na mane jer ne postoje. Zbog svih tih osobina ovaj specijalitet je ušao u žargon, kao neki kulinarski sleng koji opisuje nešto najbliže savršenstvu. Sušta je suprotnost ladnoj sarmi.
– Brate, je l’ znaš koga šeta mali Kiza?
– Ne, brate. Koga?
– Maju, Duletovu sestru
– Zemljo otvori se…
– Znam, brate. Nisam ni ja mogao da verujem.
– Ej, bre… Ono savršenstvo od žene, niti sere, niti piša i ona kreatura.
– Onako mala, slatka… Prava sarmica od zelja.
– Ja bih je slatko polio kiselim mlekom, ako me razumeš.
– A ja bih je napunio iznutra, ako me razumeš.
– Ogladneh od ovolike perverzije. Ajmo kod Mileta u kafanu.
– Ajde.
Preuzeto sa http://vukajlija.com