Rulja

Велика скупина људи. Разјарена маса. Феномен због којег ће повучени банкарски службеник, показати своју мрачну страну и дивљачки искалити свој наталожени бес. Маска која сакрива кукавичлук, маса у којој је једно лице камуфлирано стотинама других. Једно лице, чији се идентитет губи, бесни заједно са стотинама других лица, чији одрази такође нестају, постају део контура руље.

Бес руље настаје због беса индивидуалца. Индивидуалца, који је као и своји безлични саборци, само "тројка херц" у склопу огромне куле од карата. Надахнут осећајем подршке и припадности, који често недостаје људском бићу, појединац прати оних пар лудака или јунака, који започињу песму линча и раскола. Да није тих лудака или јунака, не би се десиле кључне револуције, са друге стране не би хиљаде престрављених војника зајуришало у смрт. Слободан Милошевић и његови људи, не би сишли са власти.

Изгубљена утакмица, национализам, педери, дерби, Косово, све је то балон чија је намена била да пукне. Прави разлог, због којег улице горе, је унутрашњи проблем појединца, његов осећај недостатка љубави, друге половине, осећај безнађа и слабости, разни разлози постоје. Појединац, немоћан да се било коме лично супротстави, осећа се сигурним у маси и пљује свој гнев.

Године пролазе, лепи тренутци бледе из наших сећања, а трауме, чак и оне најбаналиније, остају ту и стружу нашу подсвест.

Дан Д на нашим улицама, а на неких 50 метара напред, подругљиво шљашти Мек Доналдс.

Ах, јебени Мек. Сећаш ли се како су децу парајлија, оних сјебаних година, покондирани родитељи водили да ждеру бургере, помфрите, коле и шејкове, док си ти преживао буђави ђеврек. Тада је за тебе тај одвратни "џанк-фуд", био врхунац добре клопе. Гледај, неки ликови разбијају, придружи им се. Не бој се, неће бити последица, нико неће знати да си међу осталима био и ти, све је колатерална штета. Сети се јебеног шејка и буђавог ђеврека, сада ниси сам, сада си део групе, искали свој бес. Сад му јеби мајку, мали човече. Сад му јеби мајку!

Preuzeto sa http://vukajlija.com