Raspored sedenja u vozilu B kategorije

Још јутрос је свануо дан који је са собом понео трунку учмале, свакодневне рутине ка следећем јутру. Остала су само одређена правила. Неписана правила.

Знате, као оно кад дође стриц из пичке материне, па ти донесе дарове у кутијама великог ентеријера јер, јебига, прима плату као да ради за НАСУ.

Е, постоји низ правила која за резултат дају сасвим чудан осећај; стање збуњености кад си део таквог ритуала. На пример, где ће ко седети у аутомобилу.

Позиционирање у моторном возилу, поређано хијерархијски од најреалнијег, највише зависи од: старосног доба, менструалног циклуса и расположења. Што си старији и ближи читању Библије која представља фазу спремања пријемног за онај свет, све си ближи предњем седишту. Али пошто ти је моћ концентрације у тим годинама попут репрезентативца Србије кад је у гол шанси, онда не можеш за управљач. Ниси више газда вашара, опрем, курац. Значи, сувозач.

Ако имаш мање од 12 година, не можеш за волан, не можеш на сувозачко (а и деда је већ тамо), марш позади па бирај страну. Средње колено је у најпродуктивнијем добу живота. Генерално… Старији од клинца, млађи од деде. И вероватно има возачку. А и боли га уво! Није њему тешко, ‘оће да вози, луд је за тим. Госпођа домаћица, позади да потури пешкир детету ако крене риголето у три чина.

И сад видите. Деда увек залети ка предњим вратима брзином светлости, ни не пита снају да ли она хоће напред. Оће да јебе мајку ако неко други пожели да веже сувозачки појас. Снаја покуњено вуче своје дупе поред детета коме већ није добро, а још нисте ни кренули. Отац кључеве чува код себе. Курчи се. Зна да једини испуњава услове за „пилота“. А баба? Она остаје кући, спрема ручак и испраћа на пут.

– Ајде, тата, крећи ка колима, закаснићемо на свадбу.

– Ево. А где су ти жена и дете?

– Сели позади. Још малопре.

Сви на својим местима, син поносно вади кључеве и креће да вергла.

Бррррррр… Бррррррр…

– Па, дете те јебало, шта те кочи данас?!

Све то гледа баба преко ограде, са неверицом на лицу.

– Видим, битно је да сте се сви позиционирали. А што нема горива, ко га јебе?

Preuzeto sa http://vukajlija.com