Pokazati mišiće

Metafora principijelnog dokazivanja sopstvene snage i autoriteta u određenoj sferi međuljudske interakcije. Nekakav prirodni apgrejd idioma pokazati zube i imati muda, uz onu obaveznu i danas tako rasprostranjenu crtu političke mistifikacije usled koje je svaka bogovetna interpretacija dozvoljena.

Kao pojava, sreće se na a) individualnom, b) kolektivnom i(li) c) državn(ičk)om nivou.

5. okobar 2000, Dedinje, Beograd…

– Gospodine predsedniče, bojim se da je situacija izmakla kontroli, naroda je sve više na ulicama a stižu nam vesti i o dolasku jednog bagera sa juga Srbije. Šta da radimo?

– E, jebiga, sve sam se nad’o da će i ovo nekako da prođe a ono…

Aman, debeli, dokle ćeš više da budeš beskičmeni mekušac, pa šta ti ja govorim sve ove godine, bre?! Pokaži mišiće narodu, nemoj da si uplašena pička celog života, tako se ne ostaje na vlasti!!

– Roki…odvedi mi ovu požarevačku kravetinu s očiju i zovite mi Komrakova – hoću da izdam saopštenje za javnost…

Govno smrdljivo! Pičko demokratska!!

– …i dajte joj da ždere nešto, da se malo smiri. Dosta si ti meni život trovala, zmijurino jedna komunistička…

———————————–

– Gospodine Lalatoviću, 10 dana vas deli od početka prolećnog dela Prvenstva i gostovanja Radničkom iz Niša. Koliko očekujete da će vaša ekipa biti spremna za taj veoma važan susret?

– Ekipa Crvene Zvezde uvek ide na pobedu. Bilo kod kuće, bilo na strani. To je jednostavno moja i filozofija čitavog kluba i onoga šta on predstavlja u Evropi i svetu…

– A odgovor na pitanje je…?

– Pokazaćemo mišiće, pa šta bude, hehehe…

————————————–

Američki državni sekretar, Džon Keri, izjavio je danas da je došlo “krajnje vreme da neko pokaže mišiće ISIS-u i stane na put toj politici agresije”. ISIS: “Zajeba’eš, jarane, ‘el da?”

Preuzeto sa http://vukajlija.com