Okačiti muda o klin

Završiti jebačku karijeru. Prestati sa jurenjem sojki, snaša, treba ili, drukčije rečeno, raznorazne pičetine. Razlozi za to mogu da budu brojni, a najčešći je taj što muškarac ( u daljem tekstu: nosilac muda ) zbog neke određene sojke odluči da svoja muda ne ustupa više drugim sojkama, već kačenjem istih o klin stavlja svima do znanja da su njegova muda rezervisana samo za jednu sojku, koja njima može da se posluži po potrebi. Nosilac muda je ubeđen u to da je muda svojevoljno okačio o klin, a nije ni svestan da se u stvari ništa ne pita i da njegova muda uopšte više nisu njegova, nego sojkina.

Drugi razlog je uglavnom vremešnost nosioca muda, koji usled davnašnje godine proizvodnje odlučuje da se povuče i oslobodi prostor mlađim naraštajima.

Treći razlog je, u stvari, trajni gubitak muda sa kojim nosilac istih ne može da se pomiri, pa ga prikazuje kao svojevoljno kačenje o klin. Naime, u ovom slučaju muda predstavljaju hrabrost koju nosilac muda vremenom gubi, jer postaje zreliji i shvata da više "nema muda" da uleće u situacije u koje je kao mlađi uletao bez razmišljanja.

– Nego, ne pričaš mi ništa o burazeru. Kako je on? Je l’ još menja trebe k’o čarape?

– Ma, jok, bre… Zaćorio se u neku ribicu, okačio muda o klin… Kaže da mu je ona sve u životu i da ne može da živi bez nje.

– Zajebavaš me?! Pu, jeb’o te, kud mi reče, sad sam se smorio. Gre’ota, čoveče, kakav je to jebač bio…

– Čika Milorade, ‘oćeš sa nama do grada večeras? Idemo u neku akciju, a pošto je teta Milena otišla na selo, mislili smo da ideš sa nama. Možda padne neki sex.

– E, deco moja… Prošlo je čika Miloradovo vreme… Davno sam ja okačio muda o klin… Sad vi mlađi treba da se pokažete.

– ‘Alo, bre, matori, pazi kuda ideš, bre! Šta nalećeš na ljude po ulici?!

– Izvinite mladiću, ali vi ste naleteli na mene, ja sam samo…

– Ma, nemoj da se raspravljaš sa mnom, bre, da ti ne polomim pičkurinu sada!!!

– Izvinite mladiću još jednom, neće se ponoviti ( u sebi: eeeee, vid’o bi ti s kim imaš posla, samo da nisam okačio muda o klin ).

Preuzeto sa http://vukajlija.com