nemoj da si naivan

Reči koje se upućuju mladom idealisti. Za razliku od njega, neiskusnog i lakovernog, osoba koja ove reči upućuje je u životu već mnogo toga preturila preko glave i zna da je u ovom pokvarenom svetu čovek čoveku vuk. Svesna je da su pokušaji pojedinca da popravi svet uzaludni i da je mnogo mudrije prilagoditi se na nesavršenost nego upropastiti život jureći ideal. Za ideale ginu budale.

Svaka ideja se može izopačiti teranjem u krajnost. Kada se to učini u ovom slučaju, dobije se cinični čovekomrzac koji je od realnosti podjednako udaljen kao i prostodušni dobričina koga pokušava da poduči.

Sem toga, događa se i da ideja o nenaivnosti obrne pun krug i pretvori se u sposobnost da se poveruje u svaki servirani trač. U tom slučaju, ova floskula postaje argument na koji odgovora nema.

– Ja jako cenim prijateljstvo. Evo, recimo, nikada mi ne bi palo na pamet da muvam devojku svog dobrog ortaka. To je valjda normalno.

– Haha! Ti bre nemaš pojma o životu. Taj tvoj ortak bi na tvoju devojku nasrnuo čim okreneš leđa, garant. Mnogo si naivan!

——————————-

– Svako ko vidi dalje od svog nosa svestan je da je ishrana u menzama loša zbog rusko-američko-milanbekovske zavere koja za cilj ima da cvetu srpske omladine onemogući unos kvalitetnih belančevina kako bi oni lakše ostvarili svoje judeo-masonsko-neoliberonacitemplarske planove.

– Brate, kontam ja da se iza kulisa odvija mnogo toga o čemu mi pojma nemamo, ali mislim da je ovo malo preterano.

– Nemoj da si naivan.

Preuzeto sa http://vukajlija.com