Krstiti duboke tanjire

Коначно прећи на кувану храну. Такорећи на јело са кашике. Најчешће резервисан као негативан комплимент младим домаћицама које се још увек нису снашле у свету кувања, па им се све своди на нешто брзо и најчешће суво. Ипак треба бити опрезан са давањем истог, јер се могу добити санкције у виду кауча и сувоће у наредном периоду.

– Ух што сам се данас одвалио на послу, шта има за ручак?

– Пасуљ.

– Пасуљ, чекај, чекај, Пасуљ као ПАСУЉ, мислим оно чорбасто јело?

– Па ти ко да никада ниси јео пасуљ?

– Па види откад сам у браку са тобом немамо кашика у кући.

– Где ћеш то?

– Идем да отворим онај шампањац што чувамо од свадбе, :звук отварања боце:

дај чашу овамо, нек смо и ми крстили дубоке тањире.

–мало касније–

– Е мама, хвала ти за пасуљ, него, сарма се беше прави са купусом?

Preuzeto sa http://vukajlija.com