Kosu reže, pa vinograd veže

Израз који описује јебено сналажљиву особу. У свакој могућој ситуацији, ма колико год она изгледала нерешива и зајебана, он ће пронаћи решење и извојевати победу. У шаховској партији он ће са краљем и топом добити целу војску противника, у партији Кантер Страјка, он ће сам са 2 хелта, са уеспеом и ножем побити цео противнички тим терориста, а уколико се нађе на пустом острву, упалиће ватру тако што ће трљати смрдљиву мајицу о песак. На часу српског језика када треба да одговара, иако се вече пре тога наварио буксни више него Чеда за месец дана, он ће измутити нешто, цитираће Ђуру Јакшића или Лукса, а професорка ће задивљена његовим квалитетним речником, доживети моментални сврш и похвалиће га пред целим разредом.

– Е брате, шта се десило са Маретом ? Пре три дана имао лепу бујну косу, а види га сад. Сија му се тинтара к’о раткапне на новом Југу.

– Ма брате, био јуче са ћалетом да реже виноград и човеку зафалило канапа да веже лозе, а пошто не воли да остави посао недовршен, узме оне маказе, растргне косурину и заврши посао.

Који цар јеботе, који цар.

Preuzeto sa http://vukajlija.com