Kamenko Katić

Kamenko Katić je rodjen 1935 godine i uz Zaharija Trnavčevića, rekao bih, najveća TV zvezda onog RTSa. Kamenko je bio prepoznatljiv po vremenskoj prognozi koja tih godina i nije bila surovo tačna kao danas ali se Kamenku verovalo ma šta da kaže. Kasnije je Kamenko od nezameljivog prognozera prešao na repotraže i demonstrairao savršenstvo u istim.

Kamenko je„doktorirao“ vlašku magiju i napravio sijaset emisija o tome kako zbariti muža, prejebati komšije, dozvati pokojnu svastiku a sve u nameri manipulisanja ženom i njenim seksualnim navikama, itd, a sve uz upotrebu posebno cenjenog sastojka vlaške magije: dupeta od buljine (ili bulutina). Reportaže kao takve su bile dobre, mada je tema bila malo iritantna.

Postoji nekoliko „legendi“ o Kamenku, npr. da su pitali babu kad leže da spava a baba će:“Kad čujem Kamenka“. Kamenkovim prilogom je RTS regulisao dužinu dnevnika i nekada nije ni išao jer su ostali preterali.

Zadnja pobeda Kamenka je odbianje ponude Pinka da tamo radi prognozu. Ipak, ko zna, takvim ljudima treba oprostiti Pink.

Preuzeto sa http://vukajlija.com