Jesti prašinu

Заостајати.

Претежно спортско-новинарски израз који уз дозу хиперболе коју поседује, жели да нам дочара силину и агилност којом је главни актер меча претрчао противника чији поглед није успео ни да га испрати у спринту над њим.

Још од малена, на цртаним филмовима смо могли да видимо дигнуту прашину приликом проласка кроз неки, најчешће, пустињски предео. Птица тркачица рецимо, за којом се увек дизала прашина као нуспроизвод њене хитрине.

Марио Балотели: “Када је Кларенс Седорф дошао у Милан као тренер био је спремнији од већине играча. Монтоливо је у трци на сто метара јео прашину за њим!”

“Атлетичар с Јамајке Јусеин Болт оборио је светски рекорд на 100 метара, пошто је на Светском првенству у Берлину истрчао стазу за девет секунди и 58 стотинки. Све је то успео са одвезаном пертлом, а опет се може рећи да су противници за њим јели прашину.”

Најновија истраживања су показала да се нови такси пројекат “вожња преко џојстика” у Уједињеним Арапским Емиратима декларисала као потпуно изводљива. Довољно је само да инсталирате ИОС апликацију на ваше ејпл уређаје, позовете такси на локацију где се налазите, и централа аутоматски прослеђује најближи беспилотни ауто до Вас. За свега пар минута ћете стићи на жељeни терминус, у новом Масератију. Може се рећи да у Србији због оваквих ствари и даље само једемо прашину за Арапима.

Preuzeto sa http://vukajlija.com