Izdrkavanje u 21om veku

Издркавање у 21ом веку је феномен настао као последица глобализације, а пре свега потрошачког друштва; у коме те мегаломанске препохлепне компаније терају да живиш да би радио (самим тим и трошио), а не обрнуто како је и природно да радиш да би живео. Врло систематичним, поступним, курвинским маркетингом који је захватио апсолутно све поре друштвеног живота, такав став успева да се одомаћи у мозговима као нормална појава и од људи направи издркане будуће полукиборге.

На пример, хигијена зуба се врло успешно може одржавати најобичнијом пастом и четкицом за зубе, свакодневним прањем. Међутим, ми на полицама супермаркета још мало па нећемо моћи да нађемо такве ствари, јер је сада ИН, тј. на неку фору је немогуће имати здраве зубе уколико их не перемо са блендамедом који садржи 14 активних састојака биљака, 217 разних минерала и зрнаца; а која наравно кошта 600 дин. Уз све то, како нам само пада на памет да перемо обичном четкицом за зубе; јер уколико она не ради на батерије, нема лцд дисплеј и аларм, зарадићемо каријес, у ствари парадонтозу. Слична ствар је и са осталим кознетичким хигијенским производима. У сапуне и шампоне се ставља мед, млеко, јогурт, цимет…а кад се потрошачи буду заситили и тиме, група швајцарских стручњака ће нам открити да је једина права хидратација коже, борбе против перути и др. уколико препарати садрже и екстракт мозга северноузбекистанског гонича птица. Производи за чишћење кућа и станова су посебна тема. Ненадјебиви фери, опере 12 хиљада тањира уз то има и глицерин, екстракт нане, камилице, божура, першуна, а све у циљу да заштите домаћициних руку. Кошта дупло више од таша, са којим је сасвим успешно и ефикасно прала и пере судове и моја баба и моја мама и моја жена. Ако имамо неку мрљу, која није обична мрља, него наравно тврдокорна мрља, без мистер пропера, брефа и сл. производа, велике су нам шансе да зарадимо лумбаго покушавајући да је отклонимо.

*

Ускоро ће се појавити и чаше од брауна или гаринера, које ће нам показати како треба да пијемо воду из тих чаша, а не обичних које се користе вековима; "јер ми то заслужујемо"

Е то је издркавање у 21ом веку.

Preuzeto sa http://vukajlija.com