Igrač zadatka

Mrčo koji obavlja prljave poslove.

Mujo iz vica čiji je zadatak da nahrani pse i ne dira ništa.

Igrač sa jednodimenzionalnim talentom – dobar je šuter, al’ ima spore noge i ne zna da kreira, ili, nema tehniku, nema šut, al’ kida u odbrani. Pauniću, sjedi dole! Upravo ta ograničenja odrediće njegov put. Ubaciće ga da napravi faul i ekspresno vratiti na klupu.

Može on da bude srčan, može biti čak i ljubimac navijača, ali onog momenta kad se svjetla pozornice pogase i padne zavjesa na njegovu karijeru, zaboraviće ga kao da nije ni postojao. Slavu će uvijek da prigrabi neko drugi.

Igrač zadatka se neko vrijeme uživi u svoju ulogu, ali vrlo brzo počinje da sanja o mjestu nosioca igre. Predložiće treneru ili saigraču promjenu svoje uloge, ali sve što će da dobije biće podrugljiv smjeh.

Nikad nećeš odrasti mali veseljače…

– Udaješ se??? Kako to, odjednom…

– Eto tako. Došlo mi.

– Udaj se za mene!

– Ma, daj…

– Što, šta mi fali? Mlad, lijep, zdrav, volim te k’o boga, u krevetu nenadmašan, znaš i sama koliko si mi samo puta svraćala!

– Živiš na selu i voziš jugu, a nisi Batistuta. Najbolje da ostane kako jeste, a ja ću te zvati da mi povremeno utrčiš sa klupe. Ako ti ne odgovara uloga koju sam ti namjenila, ima kome odgovara.

– E, dođi sad ‘vamo da ti utrčim ružno!

Preuzeto sa http://vukajlija.com