Genitalni simboli

Генитални симболи су свуда око нас, као и опсесија њима. Сматра се да 10% деце у основношколском узрасту по књигама црта шкработине у облику мушког полног органа (питам се шта ће сад да раде, кад су им забранили да жврљају по књигама које су бесплатно добили од државе). Зашто цртају мушки орган, а не женски? Фалус асоцира на моћ, а по принципу сличности, на моћ и снагу асоцира и све што подсећа на исти – куле, пушке, мачеви, пиштољи… Хи-Мен, док вади свој мач, виче: ”Тако ми Грејскала, ја имам моћ!”. Мач је фалусни симбол, као и велики део оружја. Гитара такође, зато добар део женске популације готиви гитаристе, свесно или несвесно, а деца која цртају пимпеке по књигама, свескама, клупама и зидовима, подсвесно вапе за снагом, јер их неретко малтретирају у школи или код куће.

Природа обилује и вагиналним симболима. Сетимо се песме ‘Јутрос ми је ружа процветала’ (хинт: повежимо ово са пиштољима). Новчаник је један од најпознатијих вагиналних симбола, који многе жене доживљавају као сопствену екстензију, као друго ‘ја’, нераздвојиви део. Многе купохоличарке су пуне стреса и фрустрација, често узрокованим недостатком секса, понекад због сопствене фригидности, али зато воле да им стално улази и излази кад је новчаник у питању.

Сви знамо да ‘имати муда’ значи ‘имати храброст’, пошто иста чине складну целину са пенисом. Кад неко има муда, то је добро, сви му се клањају и склањају. Кад је неко ‘куроња’, то сигурно не значи да је слаб, док, с друге стране, чињеница да је неко ‘пицопевац’, ‘пичка’ или, још горе ‘пичкица’, имплицира слабост и лоше особине, чак и у случају кад употребимо аугментатив ‘пичкетина’, а занимљиво је да ‘курчина’ нема тако лошу конотацију. Кад кажемо ”Добићеш по пички”, исказујемо своју супериорност у односу на особу којој претимо. Нико не каже ”Добићеш по курцу”.

И Шекспир је рекао кроз Хамлета: ”Слабости, име твоје је жена!”. Нико у школским свескама не прави жврљотине женских гениталија, а разлог није само тај што их је теже нацртати. Мушкарци се поносе волуменом своје справе, неретко се тиме ‘курчимо’ доказујући своју моћ, док се феминистиње, а и многе жене уопште, исте справе прибојавају (ова тема је индиректно обрађена у епизоди Саут Парка – ”Eek, a Penis!”), подсвесно се плашећи да признају доминацију мушкараца у погледу снаге.

Preuzeto sa http://vukajlija.com