Gastarbajterski klišei

Najtipičnije odlike gastarbajterske turbo-folk-treš kulture:

*Kuće:gizdave, obično na 5 spratova, u težim slučajevima ugrađen i lift. Sobe-prčvarnici-veoma male i nefunkcionalne.Obično postoji jedna golema u koju se nakure svi gastarbajterski fetiši kao što su:nameštaj sa presvlakom od leoparda, zlatnim nogarama i jambolijama, šarene tapete sa poljskim cvećem, zebrasti jastuci, tepisi koji vrište:”Spalite nas, a pepeo raspite u Dunav!”, i još gomila kojekakvih trica i kučina kao oversajz vaze i lavlje glave, narandžaste zavese, totemi, trofeji, glava dodo ptice i brontosaurusa, jaje zmaja, i od popa uši, Merlinova brada. Sve kupljeno na pijacama polovnog nameštaja. ”Udruženje daltonista” i didžej Krmak bi bolje dekorisali enterijer, složićete se.

*Fasada:U svim bojama za slepe, da Sunce stavi naočare kad gleda u Zemlju.Vidno golim okom iz smemirske stanice ”Vojadžer 3”.Neretko oslikani murali sa likom krsne slave u natprirodnoj veličini. Dvorište i balkoni ukrašeni puzavicama, gipsanim lavovima, sfingama, konjima-tačnije kompleks urađen po modelu Zoovrta i Akva Parka+kojekakvi gremlini, goblini i keltska mitska bića.

*Grobnice:Bogato opremljene.Tutankamon bi se raspao u pepeo od muke.U sklop ulaze obavezno: velika soba predviđena za žurke i proslave sa plazma televizorom, frižideri puni hrane i pića i isti tip nameštaja kao i u kućama dotičnog soja ljudi. Ako pokojnik ogladni ili ako se smori, da se nađe za ne-daj-Bože.

*Spomenici na istim:Uredno priložen istorijat bolesti i stečenog inventara za života uz ilustracije istog kao i konstatacije tipa: ”Dragomir, jedini milioner u Žagubicu.”

*Muzički ukus:Ne postoji. Neartikulisani sklop zvukova uz pratnju zurli, šargija, čopora vukova i mačaka u doba parenja. Turbo-folk bi se postideo.

*Odeća: Životinjsko carstvo, boje za navođenje aviona, količina zlata veća od šteka trezora NBS.Lucidne kombinacije:crne mokasine+bele sportske čarape, mrežasti unihop+ otvorene šljašteće sandale, trenerka+cipele, leopard+zebra konačno u ljubavi i slozi.

*Jezik:Padeži:Što je to? Akcenti:Šta je s tebe?

*Vozni park:Mečke i Benvei.

*Imena potomaka:Silver, Roberta, Izabela, Pepika.

Preuzeto sa http://vukajlija.com