Filmske replike na narodnjačkom radiju

Нешто неизбежно и неизоставно као шрафцигер на прозору Заставиног возила или африканац у екипи Јавора из Ивањице. Аца Селтик на Бир Фесту. То су неке шатро духовите реченице из домаћих филмова или Павићевих серија које у сред песме убацује дежурни диџеј. Обично те пошалице Чкаље, Гидре, Лидије Вукићевић и осталих комичара имају везе са текстом музичке нумере која у том тренутку пичи, али некад буразеру мораш добро да размислиш шта се у том тренутку откачило оном лику што чачка по винампу и за то прима неку цркавицу. Тај људски отпад има фетиш да ти усере доживљај слушања прелепих гласова Шабана, Синана и браће Ахмедовски гласом Срећка Шојића, тако да ти дође да ишчупаш радио уређај из аута, извадиш курац и попишаш се по њему. Или ћеш једноставно ако си музички неписмен наставити да пијеш пиво испред задруге и трпети тај терор према ушима и нервном систему.

Радио Антена, у току су жеље, честитке и поздрави

Извесни господин Радоје из Франкфурта шаље поруку својој старамајки у Србију уз поруку да ће каснити због квара авиона и да му спреми двакила расола јер ће кад слети, успут свратити код Милета у Степојевац да пробају ракију што је купио од Жике из Ваљева, уз песму Милета Китића као поздрав.

“Mооој соколе, птицо моја мила, ко је теби поломио крила… (диџеј убацује снимак из Балканског шпијуна, “Орао пао, орао пао“)… поломила твоја љубав стаааара…”

Радоје се крсти, пљуне три пута и помери се с места. Одлучује да ипак иде кући мерцедесом 200 д, неће да ризикује са ваздушним саобраћајем.

________________________________________________________________________

Ћале честита жени и сам себи рођење сина првенца

“Око мамино, срце тат… (Предуховити батица пушта “Сидо, родила си идиота” и вероватно умире од смеха са оне стране микрофона)… бабинааа, снааага дееедина”

(у случају рођења женског чеда, јајара ће вероватно у песму “Ти си ћерко татин син” убацити реплику из филма “Ми нисмо анђели”)

Ћале зове радио станицу и у програму јебе диџеју све живо и мртво.

________________________________________________________________________

Деда жели својим унучићима срећну Нову годину

“Деда Мразе, Деда Мразе, не скрећи са стазе… (Са звучника се чује стењање кураве и глас порнићара: “Тако је, лижи деди курац, лижи“)… већ пооклоне спремај”

Диџеј добија отказ, након тога и батине од ћалета из другог примера

Preuzeto sa http://vukajlija.com