Duck Hunt NES

Igrica za segu koja se dobijala na onom čuvenom kertridžu od 999999 igrica. Pored Top Gun-a, jedina igrica zbog koje je uz segu išao o onaj pištolj što radi k’o daljinski upravljač na infra-crvene zrake.

Igrica je imala tri moda. Prvi mod je "jedna patka" gde trebaubiti određen broj pataka u jednoj rundi. Posle svake runde patke se kreću sve brže sve dok prosto ne počnu da piče po ekranu. Drugi mod je "dve patke" i, naravno, teži je od ovog prvog moda jer izlaze po dve patke.

U oba ova moda se pojavljuje jedan lovački pas koji je uvek nasmejan i raspoložen. Prvo na početku igre skoči u travu da bi mogao da istera patke, i svaki put kad ubiješ patku, on izađe iz trave nasmejan držeći mrtvu patku za vrat. Ali ako promašiš sa sva tri metka koji su ti na raspolaganju ili ti patke pobegnu, on će da polako izađe iz trave i smejaće ti se uz onu podrugljivu muziku.

Treći mod je najmanje popularan, i igrali su ga samo profesionalni igrači. To je bilo "gađanje gline". Izbace s poe dve glinene pločice i ti treba obe da upucaš pre nego što zamaknu.

Pošteni igrači su pucali sa daljine, međutim klinci su stajali direktno ispred ekrana i pištoljem su zagrebali po ekranu pokušavajući da ubiju patku.

Inače, još jedna igra koja podseća na one stare dane sege.

Preuzeto sa http://vukajlija.com