Drugi Dnevnik na RTS-u za datum 27.02.2110. godine

Поштовани гледаоци тачно је 19 и 30 часова.

Амерички председник Ђи Фан Це Кун изјавио је данас да се ратови на Блиском северу морају решити мировним споразумом, јер се отапање глечера не може спречити познатим технологијама те да је то неминовно. Послата је мировна мисија УН-а која ће допремити неопходну помоћ за ескимске избеглице. Како ТАНЈУГ јавља "Поларни рат" за воду је само маска већег сукоба интереса.

Шангајски конгрес је прихватио кадиндатуру за чланство Србије у Евроазијско-аустралијску унију пошто је Србија изручила Хашком трибуналу и последњег осумњиченог за ратне злочине почињене деведесетих година двадесетог века. Осумњичени су депортовани у урнама, суђење је у току.

Азијска валута Кино јача у односу на динар. Средњи курс Народне банке је 780 динара за један Кино.

Научници НАСЕ су одложили лет на Марс са људском посадом за прву половину треће деценије.

У Новобеоградском блоку 700 се отвара нови комплекс Кинеских тржних центара, предвиђају се радна места за око 10000 незапослених.

Реке и даље бујају. Ниво дунава код Бездана је рекордних 78 цениметара. Предвиђа се да ће у среду Велико ратно полуострво поново постати острво.

Почињу радови на завршетку Београдског метроа које финансира Кинеска фирма Лома Трасу.

Спорт

Зимске олимпијске игре ће се одложити за 24. август. Поларна станица Норвешке на северном полу прави халу са контролисаним условима.

Време

Прохладно за ово доба године, Жива у термометру 29 степени целзијуса. На планинама могућа киша.

Било је ово све за вечерас. Останите уз РТС 1. После Дневника на програму је серија "Породично благо – Освета Шојићевог клона"

Пријатно вече

Preuzeto sa http://vukajlija.com