Dalilud Siti

Čuveni fudbalski klub iz Škotske četvrte lige, koji je postao poznat široj svetskoj javnosti, ne zbog slavne prošlosti, lepršave igre u sadašnjosti, niti zbog toga što će imati svetlu budućnost, već zbog toga što je to klub koji je ušao u Ginisovu knjigu rekorda u nekoliko kategorija kao što su, najviše crvenih kartona u jednoj sezoni, najviše polomljenih kostiju protivniku ikada i najviše faulova na jednoj utakmici.

Klub je nastao 1921. godine, kada je nekoliko gorštaka drvoseča, sa krajnjeg severa Škotske gde se grad Dalilud i nalazi, odlučilo da umesto tradicionalnog sporta “Gađanje stenama” proba sa novim sportom u kom bi smrtnost učesnika bila daleko manja.

Ideja se ubrzo pretvorila u fudbalski klub, koji i dan danas neguje igru kakva se forsirala i na samom nastanku istog, a to je, čvrsta igra, sa obiljem grubih faulova, izrazito defanzivna bez neke preterane želje da se ugrozi protivnički gol, sa glavnim osloncem na visoke, jake i mentalno vrlo nestabilne igrače.

Najpoznatiji fudbaler i jedini stranac koji je ikada nosio crne boje Dalilud Sitija je čuveni Žilimi Jaja koji je pred sam kraj karijere i definitivni oproštaj od travnatih terena, odigrao polusezonu za ovaj klub dobivši šest crvenih kartona čime je zaslužio da mu večno stoji zastava na ogradi “Daliludskih Sadista” još čuvenijih navijača tog kluba.

Žoze Murinjo: Hoćemo do Škotske da odemo?

Kristijano Ronaldo: Šta ćemo tamo koji kurac?

Žoze Murinjo: Ponudio neki klub odande prijateljsku. Dobri su za punjenje.

Kristijano Ronaldo: Koji klub?

Žoze Murinjo: Nešto Dalsilud Siti ili tako nešto, ne znam.

Kristijano Ronaldo: Da nije Dalilud Siti?

Žoze Murinjo: E taj, taj. Idemo da ih oderemo.

Kristijano Ronaldo: Murinjo, da li lud si ti decxko? Pa tamo bi i tebe pored klupe povredili, a kamoli nas. Na kladži ne možeš da igraš crvene kartone kad oni igraju. Nema kvote.

Preuzeto sa http://vukajlija.com