Biti na Dnevniku pre Vučića

Napraviti ili neku neviđenu dosad glupost (što je vrlo teško) ili napraviti neko žestoko sranje uz više mrtvih (daleko lakše i češće).

Inspiraciju za takva dela oni koji to postignu najverovatnije nalaze u pisaniju zvanom “Krivični Zakon Srbije” koji shvataju kao udžbenik. A obzirom na to s kim se takmičite za spotlajt (ON je najmanje 50% sadržaja), nije nimalo lak zadatak. Običan smrtnik najčešće postigne navedeno nečim što je napravio dok je bio za volanom; tu vam je najveća sigurica. Mada, kad bude zastoj sa crnjacima, umeju mediji i malo da nakite koju sitnicu.

U drugim slučajevima, ponovo obzirom na konkurenciju, morate uraditi nešto posebno izopačeno i nenormalno. Po svemu sudeći, mnogi su to shvatili kao čelendž, pa se lestvica za umobolštije stalno pomera naviše. Tome doprinose i štampani mediji koji onda to preuzmu, čačkaju do najsitnijih detalja i razvlače danima ili nedeljama. Oni tek pokazuju posebnu morbidnu radoznalost iznošenjem detalja od kojih se normalnom čoveku creva preokrenu, a sve za još morbidniju publiku koja to sa zadovoljstvom čita i kasnije iznosi i prepričava naokolo često i pred decom. Jer, tu nisu retkost ni naslovi tipa “Evo kako sam silovao sve te žene i decu” ili opisi kukanja sa sahrana i tako to…

Ponovo, nadam se da retki koji ovo pročitaju neće ništa od navedenog shvatiti kao čelendž.

– Šta radiš to, ženo?

– E, sređivala nešto, pa našla stare slike iz osnovne. Uvati me malo nostalgija…

– Da vidim… Je li, šta je i ko je ovo?!

– A, to mi slika sa razrednim iz osnovne.

– A?! Da se ja danas slikam sa mojim učenicama ovako, ležeći na livadi sa konzervom piva u rukama dok ih grlim, bio bih na dnevniku, i to pre Vučića!

– Ne preteruj!

– Ne preterujem! Joj, pa kad bi novine nastavile… “Ovo je perverzni nastavnik za koga se sumnja to i to”… Pa, onda tek komentari na FB tipa “Treba sva ta prosvetarska govna pobiti do zadnjeg”…

– E, sad ga stvarno pretera! Pa, nije to baš tako! Eto, taj čovek na kraju postao i direktor škole!

– Aha… Preko koje stranke?

– Pa, ovaj… PreCednikove…

– Nemam ništa više da dodam!

Preuzeto sa https://vukajlija.com