Kobni zarez u receptima

Камен спотицања кулинарских почетника. Интерпункција после које се наводи одређена радња коју је требало обавити претходно. Пошто нубаре у кујни не узму да прво прочитају цео рецепт, него иду механички редом, овакав склоп уме опако да им запржи чорбу, да се тако гастрономски изразим, те доведе до нових тешкосваривих изума.

Ако је у питању планирани свечани ручак или баш баксузлук типа “маторци у гостима”, нема друге него прећи на план Б: наручити клопу и/или се закључати у шпајз.

– Како иде тамо у кујни? Црева ми изводе Марш на Дрину.

– Ево, иде некако… Да видимо… Па каже… Убацити бубреге… Океј, ево га, опала. Да видимо даље… Које сте претходно добро испрали у води и сирћету и уклонили им средишњи део. Уф. Који ли је ретард писао овај рецепт овако хронолошки неусаглашен!? Авај, каква незамислива дигресија!

– Мацо, да упола куваш ко што се прокењаваш, била би Џејми јебени Оливер, знаш ли то? Ајмо на пљеске, искључи ринглу, погушисмо се.

Preuzeto sa http://vukajlija.com